Columbus kon beter een e-sigaret kopenToen Columbus rond de zestiende eeuw Amerika ontdekte, ontdekte hij ook dat de inheemse bevolking tabak rookte. De inheemse bevolking van Amerika geloofde dat het roken van tabak genezende effecten had. Naast vele andere ‘exotische’ producten, ging tabak mee op de terugreis naar Spanje. Hierdoor werd tabak ook langzaam maar zeker bekender in Europa. Zo werd roken, snuiven en pruimen van tabak aan het einde van de zestiende eeuw ook populair in Nederland. Door de jaren heen kwam de tabaksindustrie op. Maar aan het einde van de negentiende eeuw, toen de sigaret bekender begon te worden in Europa, bloeide de tabaksindustrie pas echt op. Door uitgebreide reclamecampagnes burgerde de sigaret en andere manieren van tabak roken steeds verder in. Hoewel tabak in de eerste instantie als iets positiefs werd gezien, kwamen we in de twintigste eeuw meer te weten over de negatieve gevolgen van roken.

Stoppen met roken of een e-sigaret kopen?

Tegenwoordig wordt het roken van tabak dan ook sterk afgeraden. De publiciteit rondom roken is nu veelal negatief. Misschien heb je wel wat gelezen over het preventieakkoord, of heb je een van de negatieve berichten over de gevolgen van roken en meeroken op tv gezien. Het is ook terecht dat mensen aangespoord worden om te stoppen of niet te beginnen met roken. Kanker, longklachten en een verhoogde bloeddruk en zijn serieuze gevolgen van roken en meeroken. Qua kennis en vanzelfsprekend qua technologie zijn we in deze tijd een stuk verder dan Columbus was, en dat is een goed ding.  De negatieve gevolgen zijn nu algemeen bekend en er worden steeds meer hulpmiddelen ontwikkeld om mensen te helpen met stoppen met roken. Dat blijft voor velen echter moeilijk, ook nog in deze tijd. Mensen missen de nicotine maar meer dan dat missen ze de gewoonte, wat moet je dan doen op de momenten dat je normaliter ging roken? Gelukkig kun je in deze tijd in plaats van gewone sigaretten ook de e-sigaret kopen. Je hoeft de gewoonte van roken niet op te geven, maar de meest schadelijke stoffen krijgen jij en je omgeving niet meer binnen.  Op de website ‘https://www.e-smokershop.nl/’ kun je veel verschillende varianten van de e-sigaret kopen. Een e-sigaret kopen? Dit is wat de website aanbiedt:

  • De website bevat veel informatie over de verschillende elektronische sigaretten, gebruikswijzen en smaakjes.
  • Naast informatie kun je via de website ook een e-sigaret kopen, of een van de vele smaakjes.
  • Via de website kun je ook je eigen E-liquid maken!

Gezond roken

Het gebruik van een elektronische sigaret in plaats van een gewone sigaret vermindert het risico voor jou en je omgeving op het ontwikkelen van kanker, hart- en vaatproblemen en longproblematiek. Dat is het belangrijkste verschil, maar er zijn vanzelfsprekend ook andere voordelen. Zo ruikt je kleding, je huis en je auto naast jezelf een stuk beter. Je hebt niet alleen keuze uit vanille, mint of gewoon qua smaak; je hebt een groot assortiment aan smaken waar je uit kan kiezen en daarnaast kun je zelf een eigen smaak maken. Je huid gaat er weer gezonder uitzien en veroudert minder snel. Als je een e-sigaret kopen gaat kun je ook zelf bepalen hoeveel nicotine je binnenkrijgt, zo kun je langzaamaan van de nicotine afkomen. En zoals eerder genoemd, geeft een e-sigaret kopen je het voordeel dat je niet van een gewoonte af hoeft te komen, wat vaak een van de moeilijkste dingen is voor mensen die willen stoppen met roken. Dat is wat e-smokershop je echt te bieden heeft, dat is wat een e-sigaret kopen je kan opleveren. Gun jezelf en je omgeving deze investering.