Lukt stoppen met roken niet? Kies dan voor de e sigaret! Het kan geen enkele roker in ons land ontgaan zijn dat het opsteken van sigaretten een zeer slechte keus is als men een goede gezondheid wil houden. Het zorgt voor slechtere longen, voor dichtslibbende aderen en voor nog veel meer vervelende aandoeningen. En niet alleen bij jouzelf, maar ook bij jouw naasten die ongewild meeroken op het moment dat jij naast hen een sigaretje opsteekt. Reden genoeg dus om dit niet meer te doen en eens de opties van de e sigaret te overwegen. Veel rokers staan hier in eerste instantie wat sceptisch tegenover, maar toch kan het heel goed werken. Een van de problemen waar stoppers tegenaan lopen, is immers het feit dat ze het missen om iets in hun hand te hebben. Het is er zo ingesleten om dat altijd te doen, om na het eten bijvoorbeeld eentje op te steken, dat het doorbreken van dat patroon erg lastig is. Ook blijkt de nicotineverslaving soms gewoonweg te sterk om te kunnen stoppen. Voor beide obstakels biedt een e sigaret uitkomst. Je kunt hiermee nog steeds wat in je handen hebben en je kunt nog steeds je nodige nicotine binnen krijgen.

Voordelen van e sigaret

Wat levert het jou dan op om over te stappen naar de e sigaret? Het levert je grote gezondheidswinst op. Je krijgt namelijk niet meer bakken met schadelijke stoffen binnen iedere dag, aangezien deze elektrische exemplaren eigenlijk nauwelijks tot geen rotzooi bevatten. Zo kun je gewoon blijven roken, terwijl je geen verdere gezondheidsschade oploopt of aanbrengt aan anderen. Bovendien stink je niet langer naar sigarettenrook en ook dat is natuurlijk een pluspunt. Er valt dus genoeg te zeggen voor een overstap, dat maakt volkomen stoppen eigenlijk zelfs overbodig! Met een e sigaret kun je, zoals hierboven werd aangegeven, ook nicotine inademen. Maar dit hoeft niet per definitie. Als je elektronische sigaretten gaat gebruiken, dan doe je dat in combinatie met e liquid, dit is de stof die je verdampt en die voor de smaak zorgt. Deze liquids zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar, niet alleen wat betreft smaak, maar ook wat betreft samenstelling. Zo kun je bijvoorbeeld zelf kiezen hoe hoog het nicotinegehalte is. Stap je net over, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor een dosis die je gewend was dagelijks binnen te krijgen. En dit kun je natuurlijk blijven doen, maar je kunt met de e sigaret ook de hoeveelheid verminderen, door steeds te kiezen voor liquids met lagere doses. Zo raak je langzaam maar zeker van je nicotineverslaving af.

Vele smaken

We noemden net al even dat je een e sigaret gebruikt met een e liquid en dat je daarbij de keus hebt uit verschillende smaken. Waar moet je dan aan denken? Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • tabakssmaken, zodat het verschil met gewoon roken niet zo groot is
  • frisse smaken
  • fruitsmaken
  • specials

Er zijn dus heel veel mogelijkheden en dat is ook zeker een groot voordeel van het gebruik van een e sigaret. Je kunt steeds maar weer variƫren in de smaak die je gebruikt en zo steeds kiezen voor een andere smaaksensatie. Dat maakt dat roken echt weer een heel nieuwe belevenis wordt. Ben jij op zoek naar deze vloeistoffen, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij E-liquidwinkel. Zij bieden een ruim assortiment op dit gebied, altijd van een uitstekende kwaliteit en tegen een zeer scherpe prijs! Bij hen vind je ook veel meer informatie over de e sigaret en hoe deze te gebruiken. Breng dus zeker eens een bezoek aan hun website!