Mijn vriendin en ik zijn een paar maanden geleden in ons nieuwe huis gaan wonen. We houden allebei erg van moderne huizen en we zagen dat een mooi modern huis in onze stad te koop stond. We woonden nog niet zo lang in ons oude huis, maar waren erg geïnteresseerd in het ander huis. Van de buitenkant zag het er prachtig uit. Via de ramen konden we een gedeelte van de woonkamer zien en dit kon ons ook bekoren. We vroegen of we het huis van de binnenkant mochten zien en gelukkig mochten we dat. Toen we met de eigenaren het huis bekeken vertelden ze dat ze graag nog een groen dak wilden plaatsen, maar hier niet meer aan toe kwamen. We vonden het huis allebei geweldig en vertelden de eigenaren dat we het graag wilden kopen. Tijdens een gesprek met onze bank bleek dat we het konden kopen en we besloten om dit te doen. Vorige week kwam een vriend van mij het nieuwe huis zien en hij vond het erg mooi. Hij vertelde dat hij sinds een paar maanden een groen dak heeft en dacht dat ons nieuwe huis hier ideaal voor was. We hebben namelijk geen schuin dak, zoals veel oude huis, maar we hebben een plat dak. Hij zei dat van een plat dak het erg gemakkelijk is om een groen dak te maken en dat het veel voordelen heeft. We herinnerden ons dat de oude eigenaren het hier ook al over hadden en wilde graag weten wat het voordeel is. Mijn vriend had het over voordelen voor het milieu, maar dat het ook geld kan besparen. Hij zou ons een link naar een website sturen wanneer hij thuis kwam, zodat we zelf verder konden kijken.

Een groen dak via Simpel Sedum

Later op die avond kregen we een berichtje met een link naar https://www.simpelsedum.nl/groendak/. We bekeken de website van Simpel Sedum en zagen dat we goedkoop een pakket konden kopen om zelf een groen dak te maken. Op andere websites lazen we wat meer informatie over de voordelen. We lazen over verschillende voordelen voor het milieu en dat leek ons erg logisch. Meer groen is goed voor het milieu, de luchtkwaliteit en de biodiversiteit, maar we waren ook erg geïnteresseerd in de voordelen voor ons. Gelukkig konden we die ook vinden. We lazen dat een groen dak helpt om het huis te isoleren. Hierdoor blijft het huis koeler als het buiten warm is en blijft het warmer als het koud is. We lazen dat de levensduur van een dak aanzienlijk verlengt wordt, soms wel met meer dan 20 jaar. Daarnaast lazen we nog een aantal andere voordelen, maar we wisten al dat we er eentje wilde aanschaffen. We bezochten een aantal andere webshops om de prijs te vergelijken, maar het bleek dat de prijs bij Simpel Sedum erg voordelig was. We namen de maten van ons dak op en bestelde de artikelen via Simpel Sedum.

De planten op het dak plaatsen

Vorige week hebben we de planten op het dak geplaatst en sindsdien hebben wij ook een groen dak. We zijn blij dat we iets gedaan hebben dat goed is voor het milieu. Hopelijk ondervinden we de voordelen in onze portemonnee. We vinden een groen dak er in ieder geval mooi uitzien. Wij besloten om de planten voor het dak bij Simpel Sedum te kopen.

  • Een groen dak heeft veel voordelen voor het milieu en heeft ook veel kostenvoordelen
  • We konden goedkoop de planten kopen op deze website
  • We hebben de planten zelf geplaatst op ons dak