Heeft u pijnklachten? Bijvoorbeeld in uw hoofd, nek of schouders of op een andere plek in uw lichaam? Dan kan dit heel erg vervelend zijn. Het kan er zelfs voor zorgen dat u bepaalde dingen niet meer op een normale manier kunt doen en dat is niet de bedoeling. U heeft vast al een hoop dingen geprobeerd om van de klachten af te komen of misschien bent u net begonnen met het doen naar onderzoek van wat de mogelijkheden voor u nu precies zijn. Wij kunnen u aanraden om te kiezen voor triggerpoint therapie in Rotterdam bij Springvloed Fysiotherapie. De eerste vraag die belangrijk is om te beantwoorden is hoe de triggerpoint therapie in Rotterdam nu precies werkt. Daarbij is het belangrijk om te weten dat een triggerpoint een knoop in het spierweefsel is. Dat kan op verschillende manieren veroorzaakt worden.

Een overbelasting van de spieren bijvoorbeeld omdat u veel sport of juist een verwonding kan er dus voor zorgen dat er een knoop of zelfs knopen in het spierweefsel ontstaat en dat kan heel erg pijnlijk zijn. Ook lang in dezelfde (verkeerde) houding zitten kan hiervoor zorgen. Werkt u bijvoorbeeld lange dagen achter een computer? Dan heeft u vast wel eens gemerkt, dat dit heel erg pijnlijk kan zijn voor uw schouders en nek. Ook in een dergelijke situatie kunt u kiezen voor de triggerpoint therapie in Rotterdam. Dit werkt altijd zeer snel en is erg effectief.

Meer weten over de triggerpoint therapie in Rotterdam

Bij de triggerpoint therapie in Rotterdam gaan ze aan de slag met Dry Needling. Dit betekent dat zij met een steriele acupunctuurnaald het gebied van de knop of knopen spierweefsels gaan losmaken. Dit gebeurt doordat de afvalstoffen die hierin vastzitten vrijgelaten worden en het lichaam kan deze vervolgens weer afvoeren. Daarna bent u van de pijnklachten af. Uiteraard wordt er bij de triggerpoint therapie in Rotterdam niet direct begonnen met de behandeling. Er wordt eerst uitvoerig onderzoek gedaan naar uw pijnklachten. Tenslotte wilt u er wel zeker van zijn dat ze de juiste plek behandelen en ook de juiste klacht. Het kan zomaar zo zijn dat uw pijnklachten een andere oorzaak hebben en dan wilt u dit niet erger maken door voor een verkeerde soort behandeling te kiezen. Wanneer het inderdaad om een knoop of knopen in het spierweefsel gaat, dan kan er gestart worden met de triggerpoint therapie in Rotterdam. De hoeveelheid sessies die u nodig heeft hangt af van de ernst van de klacht.

Wat te doen bij terugkerende klachten

Dat de triggerpoint therapie in Rotterdam snel en effectief werkt wil helaas nog niet zeggen dat de pijnklachten niet terug zullen keren als u dezelfde dingen blijft doen. Veel mensen die dus inderdaad pijnklachten hebben doordat zij lange dagen achter een computer zitten, zullen ook iets aan hun houding moeten doen. U kunt hier een hoop informatie over vinden. De een gaat voor een speciaal bureau, de ander zorgt er juist voor om veel meer beweging tijdens het werk te krijgen. Het is maar net wat het beste voor u werkt. Merkt u toch dat de klachten weer terug komen? Dan kunt u natuurlijk opnieuw kiezen voor de triggerpoint therapie in Rotterdam. Ook de artsen daar kunnen samen met u kijken wat u het beste na de triggerpoint therapie in Rotterdam kan doen. Tenslotte zal u het niet fijn vinden om steeds dezelfde pijn te hebben. Wilt u hier graag meer over weten? Neem dan vandaag nog contact op met een van de medewerkers en maak uw eerste afspraak.

Lees meer…