Gezonde voeding is voor ons allemaal van groot belang, we hebben het nodig om goed te functioneren. Vergelijk het met een auto, een benzinemotor kan niet lopen op diesel. Nu vallen wij natuurlijk niet meteen helemaal stil op het moment dat we verkeerde brandstof in ons lichaam stoppen, maar we worden er ook zeker niet beter van! Langzaam, beetje bij beetje, vernielen we zo ons lijf en dat is natuurlijk zonde, we hebben er immers maar één! Gezonde voeding kan bij veel zaken echt uitkomst bieden. Het kan helpen om:

  • je fitter te voelen en beter in je vel te zitten
  • gezonder te worden
  • een gewicht te bereiken dat bij jou past

Iedereen wil graag fit zijn en zich goed voelen en er zijn veel zaken die daar aan bij kunnen dragen. Het voedsel dat wij tot ons nemen is daarbij zeker van belang, maar vergeet ook voldoende beweging niet, net als een goede balans tussen je lichaam en je gust. Als je het altijd maar druk hebt en je loopt steeds achter de feiten aan, dan zul jij je niet beter gaan voelen. Gezonde voeding kan dan wel een beetje helpen, maar helemaal top zal het dan nooit worden.

Gezonde voeding voor betere gezondheid

Gezonde voeding kan dus wel een bijdrage leveren en ook een belangrijke. Dat kan preventief zijn, want hoe beter jij eet, hoe meer vitamines en andere noodzakelijke bouwstoffen je binnen krijgt en hoe beter jij je zult voelen. Dit helpt bovendien niet alleen preventief, het kan ook helpen bij het tegengaan van ziektes. Mensen die lijden aan bepaalde types diabetes, kunnen met het juiste eetpatroon soms helemaal van de medicijnen afkomen! Datzelfde geldt voor mensen met een te hoge bloeddruk, ook daarbij kan voedsel een grote rol spelen. Gezonde voeding is dus echt van belang om gezond te worden en te blijven, onderschat de kracht hiervan niet! Het zal ook te zien zijn in de zin dat ook de gezondheid van bijvoorbeeld je huid en haar verbetert, waardoor je er beter uit komt te zien. En natuurlijk is de kans groot dat je op deze manier ook de nodige kilo’s kwijtraakt. Velen van ons zijn immers te zwaar, doordat we het verkeerde eten tot ons nemen en te weinig bewegen. Gezonde voeding is een manier om op gewicht te komen, zonder dat je hoeft te diëten!

Geen dieet

Veel mensen kiezen voor een dieet als zij gewicht kwijt willen raken, maar dit is niet de beste manier om dit te doen. Gezonde voeding is een veel betere keus, omdat je hiermee een eetpatroon creëert dat ook daadwerkelijk de rest van je leven vol te houden is. Een dieet zet altijd in op zo snel mogelijk zo veel mogelijk kilo’s kwijtraken, maar vaak gebeurt dit dan op een manier die schade toebrengt aan jouw metabolisme. Als je weer ietsje anders gaat eten, vliegen de kilo’s er binnen de kortste keren weer aan. Gezonde voeding is de rest van je leven vol te houden, terwijl dat bij diëten niet zal lukken. Wil jij ook leren gezond te eten en wil jij blijvend een lichaamsgewicht hebben dat bij jou past? Neem dan contact op met De Menu Coach! Deze kan jou helpen om op een goede manier af te vallen en dat gewicht te bereiken dat jij graag wilt behalen. Uiteraard altijd op een verantwoorde manier en met een eetpatroon dat voor langere tijd vol te houden is! Gezonde voeding speelt bij De Menu Coach een heel grote rol, hierover kun je meer lezen op demenucoach.nl!