Vorig jaar heb ik een koffiezaak geopend in het centrum van Nijmegen. De zaken lopen erg goed, maar als pas gestarte zelfstandige kom ik bijna elke week nog wel nieuwe dingen tegen waar ik niet aan had gedacht. Ik ben ook eigenaar van het pand waar de koffiezaak zit, en laatst vertelde een collega uit de straat me dat ik ook moest denken aan het tijdig inschakelen van een deskundige voor de jaarlijkse keerklep controle. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, maar het blijkt echt te zijn dat je als eigenaar van een pand moet zorgen voor een keerklep controle. Ik vroeg me toch echt eerst af wat een keerklep eigenlijk is. Daar kreeg ik snel antwoord op toen ik op internet zocht naar ‘keerklep controle’. Een keerklep zit blijkbaar ingebouwd in installaties die zijn aangesloten op het waternet. Dus ook in de koffiemachine die ik bezit, en nog een aantal andere apparaten. Het bleek voor mij dus inderdaad ook van toepassing te zijn! Gelukkig kwam ik ook meteen terecht bij een bedrijf dat die keerklep controle voor me uit kon voeren. Via biolab.nl heb ik eerst alles gelezen over de keerklep, en daarna heb ik meteen een offerte aangevraagd. Dat was heel eenvoudig. Daarover, en over de andere diensten van Biolab, kun je hieronder meer lezen.

Offerte aanvragen voor keerklep controle

Biolab is een van de bedrijven in Nederland die ervaring heeft met keerklep controle en het controleren van het leidingwerk. De offerte aanvragen was al met één druk op de knop gebeurd. Daarna kreeg ik een prijsopgave, die zeker concurrerend was met andere bedrijven die zich aanbieden als uitvoerder van een keerklep controle. Daarom ben ik direct in zee gegaan met Biolab. De controle laat ik de komende jaren steeds uitvoeren door Biolab, omdat zij een van de meest deskundige partners zijn op dit vlak. Zo weet ik zeker dat het waternetwerk niet vervuild raakt door afvalstoffen uit mijn koffiemachines. Dat is natuurlijk in het belang van het waternet, maar ook voor mijzelf. Als burger wil je kunnen vertrouwen op de kwaliteit van het water. Daar zet ik immers ook mijn koffie mee. Gelukkig is dit een kleine post als ik kijk naar mijn totaaluitgaven. Altijd weer interessant wat je er als zelfstandige bij leert over de noodzakelijke taken die je hebt, zoals het laten uitvoeren van een keerklep controle. Bij Biolab kun je overigens ook terecht voor:

  • Luchtkwaliteit beheersen
  • Asbest verwijderen
  • Advies over asbest
  • Legionellapreventie

Alles wat je als ondernemer nodig hebt om een veilige werk- en leefomgeving te creëren kun je krijgen bij Biolab, of het nu om een dienst of advies gaat. Mocht ik te maken krijgen met een ander probleem, of bijvoorbeeld de luchtkwaliteit eens willen meten, zal ik zeker hier aankloppen voor deskundig advies.

Meer informatie over waterkwaliteit

Als je meer informatie wilt hebben over de waterkwaliteit in de regio, en hoe je als horecazaak moet zorgen voor je watertoe- en afvoer, dan zou je eens kunnen kijken op de website van Biolab: biolab.nl. Daarnaast zijn gemeenten ook een goed aanspreekpunt voor dit soort zaken. Per gemeente kan het verschillen wat wel en niet is toegestaan. Dat geldt niet voor de keerklep controle, deze is verplicht voor elke eigenaar van een pand. Waterkwaliteit waarborgen is belangrijk voor de mens, maar ook voor het milieu. Daarom draag ik als ondernemer graag bij aan het schoon houden van het water, dat door iedereen als zo vanzelfsprekend wordt beschouwd.