Woon je in de buurt van Alkmaar en heb je last van vage klachten? Dan kun je eens een afspraak maken bij de acupunctuur in Alkmaar, via acupuncturistenoverzicht.nl. Op deze website vind je allereerst veel informatie over acupunctuur, en daarnaast een hele lijst van acupuncturisten in heel Nederland. Al deze mensen zijn aangesloten bij de officiële beroepsgroepen, en dus erkend als acupuncturist. Dat is wel zo prettig, want dan weet je dat deze persoon volgens de officiële richtlijnen werkt, maar ook dat de behandelingen vergoed worden uit je aanvullende zorgverzekering (afhankelijk van welke verzekering je hebt…). Een behandeling acupunctuur in Alkmaar kun je boeken bij Ruben Imming. Hij werkt als jaren als acupuncturist, en heeft uitgebreide ervaring met het behandelen van veel verschillende klachten. Het zijn klachten die vaak hun oorsprong vinden in een disbalans in je energiesysteem, oftewel in je meridianen. Door middel van een behandeling acupunctuur in Alkmaar kun je deze klachten verminderen of opheffen. Voorbeelden van klachten waarbij acupunctuur kan helpen zijn:

  • Chronische hoofdpijn
  • Diverse ontstekingen
  • Longgerelateerde klachten zoals hoesten en astma
  • Huidklachten zoals psoriasis en eczeem
  • Onrust, stress en angst
  • Chronische vermoeidheid

Het idee achter elke behandeling acupunctuur in Alkmaar is (net zoals bij andere acupuncturisten) dat je door je energiesysteem in balans te brengen lichamelijke en psychische klachten kunt verminderen. Het is namelijk zo dat je lichaam perfect in staat is om zichzelf te helen, maar dan moet het daar wel toe in staat worden gesteld. Oftewel, het moet in balans zijn en de energie moet overal goed stromen. Met behandelingen acupunctuur kun je dat bereiken.

Acupunctuur in Alkmaar bij fibromyalgie

Fibromyalgie is eigenlijk een ziekte waarbij niet aan te tonen is dat je hem hebt. Mensen ervaren pijnklachten door heel hun lichaam, maar er is niets afwijkend te vinden door reguliere artsen. Er zijn geen medicijnen die helpen en men zegt dat je ermee moet leren leven. Een behandeling acupunctuur in Alkmaar bij Ruben Imming kan echter zeker iets voor je betekenen. Juist doordat er door normale artsen niets gevonden wordt wil dat zeggen dat er energetisch iets niet in orde is. Als jij energetisch uit balans bent en je doet daar niets aan dan gaat je lichaam vanzelf aangeven dat er iets niet klopt. Dit kan in de vorm van pijn, maar ook in een constant onrustig gevoel of het in de war schoppen van je hormoonstelsel. Acupunctuur in Alkmaar (of in elke andere stad) helpt je terug in balans te komen, waardoor je lichaam in staat is zichzelf te genezen. Dit wordt ook wel het zelf genezend vermogen van het lichaam genoemd, dat goed werkt als je in balans bent.

Waarbij helpt acupunctuur?

Ben je benieuwd of de acupunctuur in Alkmaar ook iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Ruben, of check de website van acupuncturistenoverzicht.nl. Daar staat veel informatie over deze alternatieve geneeswijze, inclusief een lange lijst met klachten waar het bij kan helpen. Bij acupunctuur geldt in ieder geval altijd: Baat het niet dan schaadt het niet. Je komt erdoor meer in balans en gaat je sowieso beter voelen, of je klachten nu volledig weg zijn of niet.