Kefir, je zult er misschien weleens van gehoord hebben. Kefir wordt de laatste tijd steeds populairder in Nederland. Dat is eigenlijk ook niet zo vreemd, want kefir is hartstikke goed voor je. Het zit vol met goede vitaminen en heeft een probiotische werking. Maar waar kun je nou eigenlijk dat goede kefir kopen? Moet je dan naar een speciale winkel? Je kunt helaas niet overal kefir kopen. Gelukkig zijn er wel door het hele land meerdere winkels waar je het aan zou kunnen schaffen. 

Kefir kopen van RauwPower 

Goed, kefir klinkt dus allemaal heel erg goed voor je, maar wat is het nou eigenlijk? Je kunt natuurlijk niet zomaar kefir kopen omdat je hebt gelezen dat het goed voor je is, zonder te weten wat het eigenlijk precies is en waar het vandaan komt. Kefir is eigenlijk een gefermenteerde melkdrank. Deze melkdrank wordt gemaakt van rauwe melk die niet gepasteuriseerd of gesteriliseerd is. Hierdoor blijven alle goede en belangrijke voedingsstoffen die van nature in melk te vinden zijn, behouden. Kefir is dus een stuk beter voor je lichaam dan gewone melk. Naast verschillende vitaminen bevat kefir ook tal van goede bacteriën die zorgen voor een gezonde darmflora. Wanneer je last hebt van je maag of je darmen, kan rauwmelkse kefir dus helpen. Omdat de kefir van RauwPower wordt gemaakt van rauwe melk die niet is bewerkt, is het ook zeer goed geschikt voor mensen die lactose-intolerant zijn. Het enzym dat ervoor zorgt dat lactose beter afgebroken kan worden, is namelijk in rauwe melk nog steeds aanwezig. Zelf heb ik ook een lactose-intolerantie. Ik ben er niet mee geboren, maar kreeg rond mijn twintigste levensjaar de diagnose. Tot die tijd heb ik altijd zonder problemen melk en melkproducten kunnen consumeren. Omdat ik toch heel erg van melk en van yoghurt houd, was ik op zoek gegaan naar een alternatief. Ik heb alles wel geprobeerd, van kokosmelk tot sojamelk. Helaas kwam voor mij niets in de buurt van de smaak van echte zuivel. Ik probeerde in kleine hoeveelheden wel zuivelproducten te consumeren, maar mijn lichaam protesteerde elke keer. Een vriendin van mij raadde me toen kefir aan van RauwPower. Volgens haar was rauwmelkse kefir wel geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Ik besloot me eens in te lezen op rawmilkcompany en ik ging op zoek naar een verkooppunt waar ik deze kefir kopen kon. Tot mijn verbazing zag ik dat de kefir van RauwPower door heel het land te koop was. Zo kun je het bijvoorbeeld kopen: 

  • In Nederland in België 
  • In verschillende natuurvoedingswinkels 
  • Op boerenmarkten 
  • In verschillende webwinkels 
  • In de boerderijwinkel Melk & Honing 

Ik had het nog nooit eerder in de biologische winkels bij mij in de buurt gezien. Ik ging naar de dichtstbijzijnde winkel om een flesje te halen. Ik was hier wel vaker binnen geweest, maar had geen idee dat je er ook kefir kopen kon. Bij het eerste flesje merkte ik al meteen een verschil. Ik kon deze melkdrank gewoon drinken, zonder last te krijgen van mijn maag of van mijn darmen. Er ging echt een hele nieuwe wereld voor mij open. Tegenwoordig drink ik twee flesjes per dag en ik heb me nog nooit zo gezond gevoeld. 

Kom langs in een van de vele winkels of bestel online 

Heb jij ook een lactose-intolerantie en wil jij kefir kopen om toch melk te kunnen drinken? Je kunt nu gelukkig in heel veel verschillende winkels door het hele land kefir kopen. Ga eens langs bij je lokale biologische winkel, of kijk op rawmilkcompany.nl voor meer informatie en verkooppunten.