Wordt het leven jou soms ook eventjes te veel? Dan kan de hulp van een yoga therapeut uitkomst bieden! Veel mensen ervaren grote druk, er moet immers zo ontzettend veel. We moeten werken om onze huizen te kunnen betalen en om de nodige zaken te kopen. Het huishouden moet gedaan worden, we willen tijd besteden aan ons gezin en aan onze andere familie en aan vrienden. Daarnaast zijn er ook nog hobby’s die we willen doen, cursussen die we zouden willen volgen, vrijwilligerswerk dat uitgevoerd moet worden en er moet ook nog gesport worden om ons lijf in vorm te houden. Herken jij dit? Een yoga therapeut kan helpen om te voorkomen dat je uit balans raakt of, als dat al het geval is, om lichaam en geest weer in balans te krijgen. Je denkt nu misschien: maar dan moet ik nog iets toevoegen aan mijn toch al zo volle agenda! Inderdaad, maar het zal je absoluut veel opleveren en daarom is het zeker de moeite waard om het toch te doen. Je zult echt veel baat hebben bij de hulp van een yoga therapeut, dus overweeg dit zeker eens!

Hulp van yoga therapeut

Bij wat voor soort klachten kun je nu baat hebben bij de hulp van een yoga therapeut? Je kunt dan denken aan:

  • stress
  • burn-out
  • paniekaanvallen
  • angstklachten

Maar niet alleen psychisch gezien knap je op van het volgen van een dergelijke therapie, ook voor je lichaam kan het veel doen. Het is immers algemeen bekend dat lichaam en geest sterk met elkaar in verbinding staan en dat psychische klachten zich kunnen uiten in allerlei lichamelijke pijnen en klachten. Door behandeling door een yoga therapeut te kiezen, raken lijf en geest weer beter in balans, wordt het weer meer een eenheid. Dit draagt zeker bij aan herstel. Net als de diverse houdingen en ademhalingstechnieken die je leert, deze kunnen je bijvoorbeeld door een paniekaanval loodsen. Om problemen te verhelpen, zijn yogaoefeningen dus een uitkomst, maar beter is het natuurlijk om te voorkomen dat je dergelijke gezondheidsklachten krijgt. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen! Daarom zijn er ook veel mensen die al preventief hiermee aan de slag gaan en dat is zeker geen verkeerde keus. Op die manier zorg je ervoor dat je in balans blijft en dat de kans op het ontwikkelen van bovengenoemde zaken een stuk kleiner wordt. Ook preventief een yoga therapeut inschakelen is dus zinvol!

Verschillende mogelijkheden bij VRH Care

Bevind jij je in de regio van Den Haag en zoek jij daar een goede en ervaren yoga therapeut? Dan moet je eens een kijkje nemen bij VRH Care! Hier krijg je les van een yogaleraar met meer dan 25 jaar ervaring, wat natuurlijk heel veel kennis met zich meebrengt over de best te volgen oefeningen. Je kunt je bij hen laten helpen met verschillende psychische, maar ook lichamelijke klachten en ook voor preventieve behandelingen ben je hier helemaal aan het juiste adres! De yoga therapeut biedt groepslessen hiervoor aan, maar ook kun je individuele lessen volgen. Dat laatste kan zeker een aanrader zijn om heel gericht met jouw specifieke klachten aan de slag te gaan, om deze zo snel mogelijk weer te verhelpen. De volgorde van de oefeningen kan dan immers helemaal op jouw situatie toegesneden worden. Voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn levert dit jou zeker voordelen op, of je nu kiest voor groepslessen of individuele sessies! Wil jij ook in balans zijn en harmonieus leven? Kies dan voor behandeling door een yoga therapeut van vrhcare.com en voel je weer energiek en krachtig!

Lees meer…